Yapay zeka geliştiricileri, yazılım ortakları, ses / video uygulamaları ve hizmetleri geliştiren üreticiler, NVIDIA Maxine platformuna erken erişim için buraya başvurabilir.
Şirket, bant genişliği tüketimini en aza indirmek için yapay zeka kullanıyor ve ardından yüzü videoda yeniden üretiyor. Canlandırdığını söylüyor. Bu yöntemle H.264 sıkıştırması kullanılarak bant genişliği tüketiminin on kat azaldığı iddia ediliyor. Böylece gönderilen veriler azalırken internet bant genişliği daha az miktarda kullanılacaktır. Sonuç olarak veri kullanımı azalırken, bağlantının zayıflama oranı azalacaktır.
Maxine'in araçları ayrıca yüz hizalama ve bakış düzeltme işlevlerini içerir. Bu, kişi kamera ekranıyla aynı hizada olmasa bile, kişilerin bir aramada yüz yüze görüşmesine ve diğeriyle göz teması kurmasına olanak tanır.
NVIDIA, Maxine'in video konferansların yaygınlaşmasıyla günlük konuşmaların video ve ses kalitesini iyileştireceğini duyurdu. Bulut tabanlı bir yapay zeka platformu olan Maxine, çözünürlük ölçekleme, gerçek zamanlı çeviri, bant genişliği tüketimini azaltma, altyazı, otomatik çerçeveleme ve arka plan gürültüsünü giderme gibi birçok özelliğe sahiptir.
Bulut tabanlı Maxine, video konferans görüşmelerinde en iyi deneyimi sağlar. NVIDIA Accelerated Computing'in başkan yardımcısı ve genel müdürü Buck şunları söyledi:“Video konferans artık günlük yaşamın bir parçası ve milyonlarca insanın çalışmasına, öğrenmesine, oyun oynamasına ve hatta doktorlarını görmesine yardımcı oluyor. Maxine, gelişmiş video, ses ve konuşma deneyimi için AI yeteneklerimizi tüm platformlarda entegre eder. ”RTX grafik kartlarının sahipleri kısa süre önce yayıncılar için başarılı özellikler sunan NVIDIA Broadcast'ı kullanmaya başladı. Yeşil takım, donanım ve yapay zeka konusundaki başarısını yazılım dünyasına aktarıyor ve gerçekten başarılı işler yaptığını söyleyebiliriz. Görünüm algılama, altyazılar, gerçek zamanlı çeviri ve hatta hareketli yüzler gibi bazı özellikler halihazırda çeşitli şirketler tarafından kullanılmaktadır. NVIDIA'nın Maxine projesi, insanların pahalı GPU'lar satın almak zorunda kalmadan gelişmiş yapay zeka araçlarından yararlanmak için bulut tabanlı araçları kullanmasını sağlıyor.