Hollanda'da okuyan 22 üniversite öğrencisi, denizlerden toplanan plastik ve evsel atıkları kullanarak 220 kilometre menzilli, saatte 90 kilometre hıza ulaşabilen elektrikli otomobil üretti.
Hollanda'nın Eindhoven kentinde yaşayan bir grup üniversite öğrencisi, denizden çıkarılan plastik şişeleri ve ev atıkları kullanarak elektrikli bir araba tasarladı. Reuters'e göre Luca adlı bu elektrikli otomobil, saatte 90 kilometre hıza ulaşabiliyor ve tam şarjla 220 kilometre yol gidebiliyor.
Eindhoven Teknik Üniversitesi'nde 22 öğrenci ile gerçekleştirilen proje hakkında konuşan proje yöneticisi Lisa van Etten, "Bu araba gerçekten çok özel çünkü tamamen çöpten yapılmış" dedi.
Luca'da hangi malzemeler kullanıldı? Elektrikli arabanın şasisinde keten ve geri dönüştürülmüş pet şişeler kullanıldığını söyledi. Ayrıca aracın iç kısmında evsel atıkların kullanıldığı, otomobilin gövdesinde ise televizyon, oyuncak veya mutfak aletlerinde kullanılan sert plastiklerin tercih edildiği belirtildi. Aracın koltuk minderlerinde hindistan cevizi ve at kılı kullanıldı.
18 ayda geliştirildi
Van Etten, tüm dünyada neredeyse bir kıta büyüklüğüne ulaşan atıkların kullanım alanları olduğunu göstermek istedikleri için bu aracı geliştirdiklerini belirterek, “Atıkta potansiyel görüyoruz” dedi. Üretim ekibi üyesi Matthijs van Wijk, "Otomobil firmalarının atık malzemeleri kullanmaya başlayacağını umuyoruz." İfadelerini kullandı.