Hormon benzeri bakterilerin toprakta antibiyotikleri nasıl sentezlediği keşfedildi. Bu keşifle birlikte daha etkili antibiyotik tedavisi için önemli bir adım atıldı.
İngiltere'deki Warwick Üniversitesi ve Avustralya'daki Monash Üniversitesi'nden bilim adamları tarafından yürütülen uluslararası araştırmalar, antibiyotikleri daha verimli ve daha az kaynak yoğun bir şekilde üretmek için önemli bir keşfe yol açtı.
Bu çalışma sayesinde bilim adamları sadece mevcut antibiyotikleri geliştirmeyecekler. Araştırmacılar ayrıca toprak bakterilerinden yeni antibiyotikler elde etmenin bir yolunu buldular. Araştırma Nature dergisinde yayınlandı ve tüm dünya ile paylaşıldı.
Hormon benzeri bakteri molekülleri incelendi
Klinik olarak kullanılan antibiyotiklerin çoğu bakteri gibi mikroorganizmalar tarafından üretilmektedir. Bu bakteriler arasında Aktino Bacteria adı verilen bir tür toprak bakterisi başı çekiyor. Antibiyotikler, laboratuar kültürlerinde yetiştirilen bakterilerden alınır. Bakteriler ise laboratuvar çalışmalarında bu tür hormon benzeri molekülleri üretmeyi bırakıyor. Araştırma ekibi, bu hormonlara, özellikle daha önce keşfedilen AHFCA adlı 2 alkil 5 hidroksimetil furan 3 karboksilik moleküle ve bunların antibiyotik üretimindeki rolüne odaklandı.