Her yıl binlerce öğrenciyi eğitmek için Türkiye'den İngiltere'ye gidiyor. Resmi verilere göre 2020 yılında Türkiye, İngiltere'den 2.000'e yakın öğrencide öğrenim görmesi için vize verildi. dedi
İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Dominick Chilcott konuyla ilgili açıklamasının ardından:
"Birleşik Krallık'taki Türk öğrenciler için güzel bir haber! .. İngiltere'de çalışmak isteyen Türk öğrencilere kariyerlerine İngiltere'de başlama fırsatı sunacak. Bunu tercih eden öğrencilerimiz ülkelerimiz arasındaki insan-insan bağlarını zenginleştirecek, ticari ilişkilerimizi güçlendirir ve aramızdaki her alanda işbirliğini kolaylaştırır. "
Lisansüstü Rotası, başvurusu sponsorsuz olacaktır; yani, başvuru sahiplerine bir iş teklif edilmesi gerekmeyecektir. Ayrıca belirli bir ücret alma zorunluluğu da olmayacak. Mezunlar esnek bir şekilde çalışabilecek ve iş değiştirebilecek.
Başvurular için, yabancı öğrencilerin Birleşik Krallık'ta bir lisans veya lisansüstü eğitimini ya da hükümetin göçmenlik gerekliliklerine tam olarak uygun bir şekilde bir yüksek öğretim kurumunda uygun bir mesleki yeterlilik programını tamamlamaları gerekecektir.
Yeni Mezun Güzergah uygulaması ile İngiltere'deki yabancı yükseköğretim öğrenci sayısının 2030 yılına kadar 600 bine çıkarılması hedefleniyor.