Tüm dünyada etkisini göstermeye devam eden Covid-19'un tespiti, mutasyonlara sahip olduğu için daha da zorlaşıyor. Bilim adamları tarafından geliştirilen yeni tip biyosensör sayesinde virüs, burun çubuğundan veya kan örneğinden sonuç alınmasına göre daha hızlı tespit edilebiliyor.
Koronavirüsün enfekte olduğu akciğerlere ne olur? Virüs bileşenleri veya spesifik Covid-19 antikorları ile karıştırıldığında ışık yayan protein bazlı biyosensörler tasarladılar. Günümüzde çoğu tıbbi laboratuvar ve virüsün genetik materyalini görüntülemek için çoğaltılan RT-PCR adı verilen bir teknik, bu virüsü teşhis etmek için kullanılmaktadır. Bu teknik, uzman personel ve ekipman gerektirir. Antikor testinde, bir kişinin geçmişte COVID-19 olup olmadığını ortaya çıkarır. Aynı zamanda, pandeminin yayılmasını izlemek için kullanılan bu algılama yolu, karmaşık laboratuvar malzemeleri ve ekipmanı da gerektirir. Wisconsin Üniversitesi Biyokimya Profesörü David Baker liderliğindeki bir araştırma ekibi, virüsü genetik amplifikasyona ihtiyaç duymadan hasta örneklerinde doğrudan tespit etme çabası içindedir. tasarlamak için yeni bir cihaz geliştirdi. Bu protein bazlı cihazlar, virüs yüzeyindeki belirli molekülleri tanır; Onlara bağlanır ve biyokimyasal bir reaksiyonla ışık yayar. Wisconsin Üniversitesi bölüm başkanı Baker, "Bu yeni sensörlerin laboratuvardaki simüle edilmiş versiyonu, burun sıvısındaki veya kan örneğindeki virüs proteinlerini veya antikorları kolayca tespit edebildiğini gösterdi" dedi. Ayrıca, "Bir sonraki hedefimiz, teşhis ortamında güvenilir şekilde kullanılabilmelerini sağlamaktır" dedi.
Bunlara da Göz Atın
Haftanın dikkat çeken haberleri – 5 Şubat 2021
Düzenli olarak yayınladığımız haftanın çarpıcı haberleri serimizde, ücret girişi olmayan Xiaomi telefon, ÖTV zammı ve Dogecoin gibi başlıklar yer alıyor.